Heel jammer – Verhuis Assisen Antwerpen uitgesteld – Weer groot proces in klein zaaltje – Seriemoordenaar Stephaan Du Lion staat terecht in Vlinderpaleis

Iedereen keek ernaar uit, maar het zal weer niet mogen zijn.
Na jaren assisenmiserie in het Vlinderpaleis zou het Gezelschap begin 2023 opnieuw neerstrijken in het oude, nu vernieuwde justitiepaleis aan de Britselei in Antwerpen.
Niet, nog niet.
Tijdens een plechtig moment op het Hof van Beroep werd min of meer officieel en in omfloerste terminologie gemeld dat er niks van in huis komt. Er mankeert nog zo veel, hoewel de assisenzaal er al prachtig uitziet.

Er ontbreken nog noodzakelijke dingen.
Van een verhuis van het Hof van Beroep vanuit het ongezond en onveilig verklaarde bouwwerk aan de Waalsekaai naar de Britselei is de eerstvolgende maanden al evenmin sprake. Eind 2023, misschien en dan houden we nog geen rekening met het dispuut tussen de heren Poetin en Zelenski.

Enfin, we horen dat justitie zal proberen om, uit eerlijke schaamte, in juni 2023 toch een eerste assisenproces te laten doorgaan in de tempel aan de Britselei. Met toeters en bellen want de schoonste en mooiste zaal van het land, mag en moet door iedereen gezien worden.



Foto Tom Hoorens




ANTWERPEN – vanaf vrijdag 3 februari 2023

Preliminaire zitting: woensdag 21 december 2022
Uitloting volksjury: maandag 30 januari 2023
Start proces: vrijdag 3 februari 2023

De zaak Stephaan Du Lion
Voorzitter Dirk Thys
Aanklager Bjorn Backx
Advocaat verdediging Christiaan Clement