Het proces Jespers

De waarheid achter het meest sensationele proces
van de twintigste eeuw.


Een populaire onderzoeksrechter wordt beschuldigd van moord, moordpoging, roofoverval, oplichting, laster en verboden wapenbezit. Samen met hem worden een fantast, een avonturier, een garagist, een bankdirecteur, een advocaat en een raadselachtig blondje opgepakt. Dit is begin 1977 de intro van wat het proces van de twintigste eeuw zal worden.

Onderzoeksrechter Guy Jespers wordt de hoofdrolspeler in de verhaal van haat, schande, onmacht, vriendjespolitiek en een zwaar falende justitie. Eén voor één kruipen de vijf andere verdachten uit het moeras en hervatten ze hun gewone leven. Alleen Jespers blijft achter. Hij wordt vrijgesproken van moord, maar niet van de andere beschuldigingen. Het proces brak Guy Jespers als magistraat en als mens. Ook hoge politici en magistraten kwamen in opspraak.

Door dit geruchtmakende assisenproces verdween bij de bevolking definitief het blindelingse vertrouwen in justitie. Het proces van de eeuw had niet alleen mensen gebroken, ook Vrouw Justitia was haar maagdelijkheid en haar eer kwijt.

Uitgegeven bij Standaard Uitgeverij

Geen PayPal?
U kan 27€ overmaken
op onze BE92 0619 2762 5023 (Verwerft)De boeken van Gust Verwerft

"Tempus omnia revelat"
"De tijd onthult alles"