Assisen Antwerpen, Assisen Video

Epiloog – En wat nu na “schuldig, levenslang en nog veel langer”?

28 december 2021  

Opvallend veel cursiefjes en interviews na het proces. *** We lezen bijvoorbeeld dat het de schuld van de sensatiezucht van de nieuwe media dat het proces, en wellicht nog vele andere processen, achter gesloten deuren wordt gehouden. *** “De media hebben dat over zich heen geroepen”, aldus John Maes, vol van bijbelse beeldspraak.

WAT VOORAFGAAT1

*** Ja, ja, de volksjury heeft Steve Bakelmans veroordeeld tot de zwaarste straf die momenteel mogelijk is, te weten levenslange opsluiting PLUS een beveiligingsperiode van 15 jaar, volgens de wensen van de strafuitvoeringsrechtbank. *** Hij heeft bovendien nog wat jaren uit te zitten na vorige veroordelingen die helaas toen niet werden uitgevoerd waardoor het drama Julie Van Espen is kunnen gebeuren. *** We gaan ervan uit dat Steve Bakelmans nooit meer op vrije voeten komt, zoals Freddy Horion, Marc Dutroux en andere onmensen. *** Ondanks alles werden nog verzachtende omstandigheden (jeugd) gepleit voor Bakelmans en werd zelfs de voorbedachtheid betwist. Te onnozel voor woorden. *** Einde van een nieuwe hoogmis van justitie met dito verslaggeving, duiding en meningen. Go Maaike, Go Fatma, Go Fleur! ***

WAT VOORAFGAAT2

Waar niemand aan twijfelde en wat zelfs nog lang geduurd heeft: Steve Bakelmans werd door de Antwerpse volksjury schuldig verklaard aan lustmoord door wurging met de handen en met een elektriciteitskabel en (manuele) verkrachting.
*** De verdediging durfde het aan te pleiten dat er géén voorbedachtheid was en zag tijdens het debat over de strafmaat nogal wat verzachtende omstandigheden. *** En wat ook vanaf de eerste procesdag zeker was: aanklager Björn Backx eiste een levenslange gevangenisstraf en omdat levenslang niet genoeg is, erbovenop 15 jaar “terbeschikkingstelling” van justitie, beter verstaanbaar als “beveiligingsperiode”.*** Bij de voorlezing van de schuldigverklaring aan moord en verkrachting en het waarom van Steve Bakelmans gingen de deuren in de loop van de late dinsdag 21 december 2021 weer open voor dit proces, met een bitter nasmaakje voor iedereen. *** Een vroeger slachtoffer van Steve Bakelmans aarzelde niet om, na haar getuigenis achter gesloten deuren, het hele verhaal nog eens te doen tegenover de media. *** Zo weten we stilaan bijna alles wat daar een hele week achter gesloten deuren werd gezegd en niet gezegd. *** En niemand is verrast.

4 reacties

 1. carl vd kerckhove schreef:

  Voila , Gust wat heb ik gezegd

 2. carl vd kerckhove schreef:

  Ben eens benieuwd wanneer het eerste boek over deze zaak gaat verschijnen

 3. Marina Maes schreef:

  Marina Maes (Brugge) – Voorzitter Ouders Vermoorde Kinderen
  Dat kan gewoonweg niet.
  Assisen is met publiek, anders is het geen assisen.
  Waar zijn ze mee bezig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De boeken van Gust Verwerft

"Tempus omnia revelat"
"De tijd onthult alles"