Arrest – Volksjury laat zich niet intimideren – Andreo Carollo slechts schuldig aan uitgelokte doodslag – Maximum 5 jaar – Eisden 2020 – Geweld en dreigementen van slachtoffer (25) en zijn vrienden leidden tot het onvermijdbare – Geen wettige zelfverdediging maar ook geen voorbedachtheid

Rond middernacht werd het arrest voorgelezen:
-‘Ja’ op doodslag.
-‘Nee’ op voorbedachte rade
-‘Ja’ op de uitlokking
dit betekent schuldig aan uitgelokte doodslag.


In de zaal wordt ‘hoerenzoon’ geroepen, 10x.


Finaal wordt Andreo Carollo veroordeeld tot maximum 5 jaar opsluiting en een geldboete van 4.000€. Hij wordt niet onmiddellijk aangehouden.


Uit de motivering:
‘Het is bewezen dat Massimo die avond zware gewelddaden pleegde tegen de beschuldigde.’


Er wordt verwezen naar de resultaten van het DNA-onderzoek, de door de wetsdokter vastgestelde letsels bij de beschuldigde en naar het feit dat het vaststaat dat Massimo uit de auto is gesprongen en naar Carollo is toegelopen. Nadien ontstond tussen beiden een schermutseling die door de bovenbuurvrouw van Carollo werd gehoord.


‘In de context van de voorafgaande en escalerende bedreigingen en de vroegere geweldincidenten en de slagen in de overdekte inrit, waarbij beschuldigde vreesde voor zijn leven, is de onmiddellijke reactie van Carollo niet onevenredig met de zware gewelddaden die hij moest ondergaan. Een normaal persoon kan in dezelfde concrete omstandigheden dezelfde reactie hebben.’


In rode toga heeft de assisenkapitein zijn schip doorheen het woeligste water tot in de haven gebracht, meer kon dat in de gegeven omstandigheden niet zijn.
Dit proces in de media – UPDATE

Tongeren
vanaf vrijdag 3 tot vrijdag 10 maart 2023

Eisden (Maasmechelen)
Oude Baan 59 (tegenover Delhaize)
Inrit onder flatgebouw naar parking
Steek met koksmes in borst en maag.
Zaterdagavond (rond 22 u.) 20 juni 2020


Beschuldigde:
Andreo Carollo (Leut, 3 juni 1971)


Slachtoffer:
Massimo De Luca (Maaseik, 24 juni 1995)
Gekend als rapper onder de artiestennaam MDL.