Assisen Tongeren, Proces Renaud Hardy

2018/04 TON – ARREST – Renaud Hardy in VERBREKING tegen zijn zwaarst mogelijke straf als moordenaar, folteraar, verkrachter

22 maart 2018  

Zoals verwacht gebruikt Renaud Hardy de gebruikelijke procedure om bij het Hof van Cassatie in verbreking te gaan tegen de zware straf die hij kreeg opgelegd: levenslang plus 15 jaar TBS, wat betekent dat hij pas in uitzonderlijke omstandigheden ooit nog zou kunnen vrijkomen.

Het cassatieverzoek moest uiterlijk vandaag worden ingediend.


Het gebeurt zelden dat een zwaargestrafte dit NIET doet.


Het getoeter daarover in de media is pure sfeerschepping, niets anders.

De verdediging heeft nu enkele maanden de tijd om argumenten te vinden om het verzoek tot verbreking enige inhoud te geven.


Het Hof van Cassatie kan in de zomer op drie manieren reageren: door het verzoek af te wijzen of door het proces gedeeltelijk of volledig te laten overdoen.

De jongste tijd gebeurt het geregeld dat de schuldigverklaring blijft
maar dat er opnieuw over de strafmaat moet gedebatteerd worden.


Hadden Hof en volksjury Renaud Hardy ontoerekeningsvatbaar verklaard en hem (voorgoed) geïnterneerd dan zou hij niet in cassatie zijn gegaan.


Als het Hof van Cassatie zijn verzoek afwijst, dan is er nog “Europa” waar hij voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zijn gelijk kan proberen te halen.

Mechelen/woensdag/21 maart 2018


WAT VOORAFGAAT


Einde goed, maar niet alles goed.
Er is wel de symbiose van alle slachtoffers en nabestaanden tot één grote familie die mekaar heeft gevonden dankzij de mondelinge procedure op het Hof van Assisen.


Ze hebben de kracht gevonden om verder te doen en opnieuw enige positiviteit in het leven te vinden, wetend dat de samenleving de slachtoffers nooit meer zal vergeten en evenzeer nu zeker wetend welke enorme inspanningen, ver buiten de werkuren, justitie heeft gedaan om de schuldige te vinden en hem tot voor het Hof van Assisen te brengen.

Voor actrice Veerle Eyckermans is het nog niet gedaan.
Altijd aan de zijde van Jef Vermassen en in alle media kwam en liep ze de hele tijd in de belangstelling, ook in die van Renaud Hardy in zijn verwarde eenzaamheid en fantasie.

De gevolgen zijn er.


Een historisch proces en alle deelnemers eraan zijn historische figuren geworden.

We schrijven er een boek over.


Reportage Gust Verwerft


Tongeren/Donderdag 8 maart 2018

,


Meer info


Reageren niet meer mogelijk.

De boeken van Gust Verwerft

Al loopt de Waarheid nog zo snel, de Onzuiverheden in de media achterhalen haar wel

"Tempus omnia revelat"
"De tijd onthult alles"