Op 1 september 2016 stortte Hof van Assisen in onder politieke druk

Donderdag 1 september 2016 was de start van het gerechtelijk jaar van schande en schaamteloosheid. De minachting en roekeloosheid waarmee 80 infame politiekers, in complot met een handvol opgezwollen hoge magistraten, vorige lente het Hof van Assisen en de volksjury hebben kapot gemaakt, verdient alom awoert-geroep en intellectueel verzet.


door Gust Verwerft

 

 

 

 

 

 


Leugens en lafheid

Bestel NU (voordeelprijs)
Bestel NU
(deze week voordeelprijs)

Het Hof van Assisen door middel van lafheid en leugens afschaffen of niet, dat verandert niets aan de desastreuze financiële situatie bij Justitie.

Benieuwd of iemand van de hoge magistraten dat zal durven aanklagen tijdens hun jaarlijkse parade.

In Gent zal dat zeker niet gebeuren.

Daar detecteren we de hoogste concentratie aan tegenstanders van het Hof van Assisen en dat zal niet veranderen zolang die dames en heren daar hun regime kunnen opleggen.


Brugge:
cynisme en schande ten top gedreven

Bestel NU (voordeelprijs)

Alsof het niet cynischer kan opent het gerechtelijk jaar in Brugge, ja op donderdag 1 september 2016, met een groteske ouverture rond de genadeloze roofmoord op de brave Mauricette Poiré die begin januari 2013 in Ardooie bestolen, gefolterd, verkracht en afgemaakt met dertig messteken door Gilian Vandamme uit Roeselare, op dat moment nog geen 18 jaar.

De rode loper lag gereed, richting Hof van Assisen.
Toch werd dit dossier, met kinderachtge smoesjes, in eigen beheer gehouden om het toch maar niet te moeten doorsturen naar de KI. Het was al te doorzichtig wachten op de stemming van de beruchte assisenwet in de Kamer wat finaal gebeurde met 80 ja-stemmen op de 150 Kamerleden.

De hoofden van sommige magistraten geraakten verlicht door de Heilige Geest Geens en zodoende komt de affaire nu op een drafje, ergens voor een correctionele rechtbank in Brugge.
Om al meteen te kotsen bij zo veel juridische waanzin.


Hoe langer, hoe erger

AGV_PROMO_Verjauw700
Pagina 237 uit ons boek

En dat is niet alles.
Volgende maandag 5 september weer een fameus moorddossier in Brugge en wéér voor de correctionele rechtbank.

We hebben het over een ophefmakende moord in Oostende, in september 2014. De West-Vlaamse edities van de gazetten stonden er vol van.

De ruige Macedoniër Neat Topjani (39) werd met messteken in de hals vermoord door zijn hoogzwangere vriendin Flora Dzelili (38). De vrouw was ervan overtuigd dat haar bruut met hun zoontje wilde vetrekken naar Macedonië.

Het scenario voor een prachtig en diepmenselijk assisenproces waarbij een volksjury wellicht verzachtende omstandigheden zou meerekenen voor de vrouw.

En iedereen zou alweer wijzer worden over hoe het eraan toegaat in dit migrantenhuishoudens.

Maar nee, in al hun wijsheid hebben de slippendragers van Geens beslist dat deze affaire in één ruk voor de correctionele rechtbank kan worden afgehandeld.


Honderd jaar, zo lang was het geleden

AGV_PROMO_VIERKANT700Eind deze maand worden nu zelfs al in Veurne moordzaken voor de rechter gebracht.
Het was geleden van 1917, tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen Veurne nog niet door den Duits was ingenomen.

Ditmaal gaat het om een brutale roofmoord uit augustus 2014 op een Bed en Breakfast in Diksmuide. Een man werd hier met chloroform vermoord en daarna bestolen.

De rechtbank drijft het hier zo ver dat de vraag van de verdediging om getuigen op te roepen al meteen werd afgewezen. Correctioneel proces zonder getuigen.


Hoe schandaliger, hoe liever

Bestel NU (voordeelprijs)

Het lijstje is verre van volledig. In andere provincies is het al even erg gesteld. In Gent, Brugge, Antwerpen, Mechelen, Oudenaarde, Dendermonde, Hasselt en noem maar op, zien we moorddossiers verdampen tot krakkemikkige processen voor de correctionale rechtbank.

Voor West-Vlaanderen zitten we binnenkort nog met een moorddadige brandstichting in Kortemark, een moorddadig vuurgevecht in Dadizele en vele andere dossiers.

Zelfs dàt komt niet meer voor het Hof van Assisen.
Ik hoor nu menig politieker zuchten “Ich habe es nicht gewusst”.
Te laat.

Antwerpen, donderdag 1 september 2016