Genk/Forzée 2019Folterdood om verdwenen cocaïne – Leugens en tegenspraken van 13 jonge beschuldigden verdampen snel – 30 advocaten zetten winteroffensief in – Volksjury ziet in de verte al de waarheid

Elke dag komen er meer mensen af op dit proces en er is al zo weinig plaats. Je beleeft hier een assisenproces zoals je dat nooit meer zal beleven dankzij drie grote plasmaschermen en een perfecte klankinstallatie die zelfs het geritsel van papier of een kwalijke hoest op volle kracht weergeeft. De dag dat er ooit schermen hangen waarop je in de aanpalende cafés het proces kan volgen, is nabij.

Ondertussen is met het onderzoek van camera- en telefonie genoeg achterhaald over de gruwel die op het slachtoffer werd aangericht en in welke gradaties de dertien beschuldigen erbij betrokken zijn om de volksjury in beraad te laten gaan, maar dat zou niet volgens de spelregels zijn.

Jammer, want alles wat moest bekend worden werd tijdens de ondervragingen de eerste procesdagen bekend en de meeste leugens werden herroepen. Op een paar hardliners na. Al wat we tot nu toe gezien en gehoord hebben, kan door geen enkel pleidooi nog ongedaan gemaakt worden.Tongeren – vanaf vrijdag 24 november 2023 –FEITEN:
Genk en in Forzée – tussen zaterdag 9 en dinsdag 12 maart 2019
Ruige afrekening in jong drugsmilieu Genk – Horror om, naar eigen zeggen, verdwenen 3 kg cocaïne, cannabis waarde 100.000€ en cashgeld. – (1) Garages en boxen in en rond Genk –
(2) – Chalet in Forzée (Dinant – Rochefort) – Slachtoffer: ‘Hilal’ Makhtout (Neerpelt, januari 1987, toen 33 jaar)