Correctioneel Brugge, Kasteelmoord

KM 32 – Zo lang het maar niet voor de volksjury komt, is Justitie content

18 december 2017  

Maandagnamiddag 18 december 2017 gaat justitie nog eens proberen om het proces rond de Kasteelmoord op gang te trekken.

Het Hof van Cassatie heeft immers geoordeeld dat de drie West-Vlaamse rechters die hier “De Rechtbank” heten, NIET partijdig zijn geweest en dat er GEEN fouten werden gemaakt in de procedure.

Waarmee de ingekapselde onkunde van een correctionele rechtbank in zulke zware procedure, meteen wettelijk toegelaten wordt.

Zo komt het dat het gezelschap maandag moet bijeenkomen. NIET om een potje koffie en NIET om te pleiten maar gewoon om te proberen nieuwe data in 2018 vast te leggen voor volgende zittingen.

Gaan we het nu meemaken dat het theater rond de Kasteelmoord gaat SAMENVALLEN met het enige proces dat nog voor het Hof van Assisen gepland is, dat van rond de veelvuldig moordende diaken?

Of kiest men als datum medio februari 2018 wanneer het misschien allerlaatste assisenproces in Tongeren start?

Het zou ons niet verbazen met alle demonstraties van onkunde terzake, de voorbije jaren.

WAT VOORAFGAAT

De voorbedachtheid waarmee twee hoge magistraten dit dossier weghielden uit een Hof van Assisen met volksjury, wijst op onkunde of incivisme.

Het proces dat woensdag 15 november 2017 aan een zoveelste ondeugdelijke poging toe was, wordt dus alweer voor weken stilgelegd in afwachting van het arrest van het Hof van Cassatie over het verzoek tot wraking van de drie rechters door de advocaten van André Gyselbrecht en Roy Larmite, te weten Johan Platteau, Joris Van Cauter en Frank Scheerlinck.


Een nieuw samengestelde rechtbank weigerde toen het proces “sine die” uit te stellen, dat betekent “voor onbepaalde tijd”.


In dat geval had men allicht niet anders gekund dan de beklaagden, die al jaren achter de tralies op hun proces wachten, vrij te laten, in afwachting.


Om de gerechtelijke procedure nog wat te rekken wordt het hele gezelschap nu op maandagnamiddag 18 december 2017 opnieuw verwacht om vast te stellen of het Hof van Cassatie al tot een uitspraak is gekomen.


Men zegge het voort.


Vrijdag 15 december 2017


Reportage Gust Verwerft

,


Meer info


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De boeken van Gust Verwerft

Al loopt de Waarheid nog zo snel, de Onzuiverheden in de media achterhalen haar wel

"Tempus omnia revelat"
"De tijd onthult alles"