Happy, Mensen, Satire

Kaaiman Koen Meulenaere in De Tijd over minister van Justitie en Loze Beloften

8 november 2017  

Ge moet dat alle dagen lezen en dat kan via deze KLIK in de betere zakenkrant De Tijd, waar één van onze beste en alvast prima ingelichte journalisten als Koen Meulenaere, zijn satirische stukjes publiceert als Kaaiman.


Af en toe blijft iets of iemand langer in zijn vizier en dan halen Kaaimans geschriften zelfs een historische waarde.


“Koen Geens” is vaker zijn nuttig onderwerp.


En omdat  Geens minister van Justitie is – en van Loze Beloften, volgens de repetita van de auteur – schrijven we hier zijn column over, met de hand.


De Tijd, woensdag 8 november 2017


Rasti Geens

Weinig nieuws de jongste dagen van special agent Cooper, civil name Koen Geens, die sinds kort het onderzoek naar de Bende van Nijvel behandelt, of ‘manipuleert’ met een doorgeleerd woord.

Wat hij intussen allemaal heeft beloofd is hem door geen enkele minister van Loze Beloften voor- of nagedaan.


Er komt nu elke maand overleg tussen de slachtoffers of hun nabestaanden, de procureurs-generaal, de procureurs-toutcourt, de betrokken speurders, de niet betrokken speurders, en de minister in eigen persoon.
Zou best de Heizel afhuren voor die vergaderingen.


Elke maand!
Kleine gok van Kaaiman.
De eerste bijeenkomst zal doorgaan en de overwerkte propagandacel van de minister zal niet nalaten elke beschikbare camera op te vorderen.


De tweede bijeenkomst wordt uitgesteld vanwege de kerstperiode.


De derde zal niet plaatsvinden,
de vierde wordt geschrapt
en van een vijfde zal geen sprake meer zijn.


Publicitair doel bereikt, gemaakte belofte bij alle andere in de vuilniscontainer.


Eén ding staat vast: met de extra middelen die de minister beweert te investeren in het onderzoek naar de Bende, zal er helemaal geen cent meer overblijven om iets te verhelpen aan de catastrofale toestand waarin onze gerechtshoven en gerechtsdiensten zich bevinden.


Het is een kwestie van weken voor het dak van het Brusselse justitiepaleis naar beneden stort, en er in een van zijn bomvolle gevangenissen lepra uitbreekt.


Het zal Geens niet stoppen.


Naast al zijn werk voor, of tegen, de Bende van Nijvel verleent hij tussendoor genade aan Peer, Pier en Pol zo ze zich laten dopen en hun zonden biechten, herschrijft hij alle ouderwetse wetten en wetboeken, moderniseert hij het volledige rechtssysteem, en leest hij elke zondag in de kerk voor uit het evangelie van Onze Heer Jezus Christus.


In dat verband zijn er plannen om hem nóg actiever bij het Bende-onderzoek te betrekken.


U weet dat de roemruchte robotfoto’s vande daders zijn samengesteld onder hypnose.
Zo te zien van zowel de getuigen als de forensisch tekenaars.

Er zat een of andere foorkramer mee in een bedompt zaaltje en die sprak tot de overlevende van een aanslag: ‘U daalt met de lift naar beneden, naar beneden. Uw ogen worden zwaar, zwaar, zwaar. Oogjes zwaar.’

Daarna gaf de betoverde een beschrijving van de daders die hij had menen te zien, knipte de heksenmeester met de vingers, en werd de overlevende weer wakker.


Waarom de hoge kosten van een hypnotiseur betalen als je met Koen Geens de grootste illusionist aller tijden ter beschikking hebt?


Het volstaat de getuigen op een harde stoel te zetten
en de minister van wal te laten steken:
‘Toen het feest reeds halverwege was, begaf Jezus zich naar de tempel en trad als leraar op. De Joden stonden hierover verbaasd en zeiden: hoe komt die man aan zoveel kennis zonder onderricht te hebben ontvangen? Daarop richtte Jezus zich tot hen en zei: mijn leer is niet van mij, maar van Hem die mij gezonden heeft. Wie uit zichzelf spreekt, zoekt eigen eer. Wie daarentegen de eer zoekt van degene die hem zond, hij is geloofwaardig en er is geen bedrog in hem.’


Dat wordt niet alleen een haarscherpe robottekening van de daders, maar meteen hun naam en adres.


 


Meer info


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De boeken van Gust Verwerft

Al loopt de Waarheid nog zo snel, de Onzuiverheden in de media achterhalen haar wel

"Tempus omnia revelat"
"De tijd onthult alles"